• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

CD-R Rewritable

De CD-R Rewritable is een overschrijfbare variant van de CD-R. Het is een optische schijf met een diameter van 120 millimeter. Wanneer de schijf wordt beschreven met audiogegevens, past er maximaal 80 minuten aan geluid op de CD-R Rewritable. De opslagcapaciteit van de schijf is 700MB aan gegevens. De schijf onderscheidt zich van de standaard CD-R variant omdat hij herschrijfbaar is. De data is dus te vervangen met nieuwe data. Daarom is dit product uitermate geschikt voor bewerken van data direct vanaf de schijf. Ook kunt u de CD-R Rewritable kopen als u back-ups wilt maken van uw werk. Zo raakt u geen waardevolle gegevens kwijt bij een storing of een defect van de computer. Een bijkomend voordeel van herschrijfbare schijven is dat u geen schijfjes meer weg hoeft te gooien nadat u de gegevens op de schijf niet meer hoeft te gebruiken! De CD-R Rewritable is dus een redelijk duurzaam product, waar tegenwoordig veel aandacht aan wordt besteed.

Specificaties van de CD-R Rewritable

Een CD-R rewritable heeft, naast dat de schijf overschrijfbaar is, dezelfde specificaties als een standaard CD-R. De CD wordt van binnenuit naar buiten afgelezen in een spoor van putjes. Omdat de diameter aan de binnenkant kleiner is dan de buitenring, draait de schijf aan het begin sneller rond dan aan het eind. De CD-R rewritable is gevoelig voor krassen, licht en temperatuur. Het komt niet ten goede aan de levensduur van de CD-R rewritable als deze constant aan zonlicht blootgesteld wordt. Een donkere en veilige opbergplek met een constante temperatuur is het beste. CD-R Rewritable schijven zijn ongeveer 1000 maal te herschrijven.

Opbergen van de CD-R Rewritable

Om uw CD-R rewritable producten op te bergen bieden wij verschillende opbergmogelijkheden. In onze web shop vindt u zowel DJ koffers en CD mappen voor de grote aantallen CD’s als een CD jewel case of een CD slim case voor de kleinere aantallen CD’s. Zo gaan uw CD-R Rewritable langer mee omdat ze niet beschadigd raken.