• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

CD-RW

1 artikel(en)

1 artikel(en)

De CD-RW is een herschrijfbare disc die meerdere malen te herschrijven is met data. Het is een CD formaat wat het mogelijk maakt om meerdere malen data op de schijf te branden, te overschrijven, te lezen en te wissen. Hierdoor is een CD-RW geschikt voor het maken van back-ups omdat de data op de schijf vervangen kan worden met nieuwe data. Ook is dit product geschikt voor het maken van prototype cd’s. Zo hoeft u geen CD-R te verspillen, en dat maakt een CD-RW een redelijk duurzaam product! Want waarom zou u iets weggooien wanneer u ook een product kunt kopen wat herbruikbaar is? Ook is het met een CD-RW mogelijk bestaande data te bewerken direct vanaf de schijf. Op de schijf kunt u 80 minuten aan audiogegevens of 700 MB aan data opslaan.

Labelen van de CD-RW

Omdat het een herschrijfbare schijf is, is het niet altijd wenselijk om een definitief label op de schijf te plakken. U kunt de schijf bijvoorbeeld beschrijven met een CD/DVD markeerpen. Deze bieden wij tevens aan in onze web shop, en in een setje zit ook een wisser zodat u de tekst kan vervangen door een andere tekst.

Technische informatie over de CD-RW

De CD-RW verschilt niet veel van een standaard CD-R, behalve dat hij overschrijfbaar is. De CD-RW is voorzien van zes lagen. Een polycarbonaat laag met ‘pregrooves’, zodat een laser zich kan richten, een laag van zinksulfide-siliciumdioxide, een data laag waar de data wordt opgeslagen, weer een laag van zinksulfide-siliciumdioxide om te hitte van het schrijven af te voeren, een aluminium laag om het licht van de laserstraal te weerkaatsen en als laatste een acryl laag voor bescherming. Tegenwoordig zijn bijna alle CD-Branders geschikt om CD-RW schijven te lezen en te beschrijven. U kunt dit zien aan het MultiRead-symbool op de drive.