• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

DVD-R

U kunt gebruik maken van de DVD-R wanneer u een DVD wilt branden of kopieren. De DVD-R is een optische schijf met een diameter van 12 centimeter waarop gegevens gebrand kunnen worden. De DVD-R kunt u kopen en gebruiken wanneer u back-ups wilt maken van uw werk, of wanneer u foto’s, video’s of belangrijke digitale gegevens op een schijf wilt vastleggen. Op een relatief eenvoudige manier kunt u film, audio of fotomateriaal op een schijf vastleggen om vervolgens met anderen te delen. Tevens kunt u de DVD-R voorzien van een etiket of kunt u de schijf beschrijven met een daarvoor geschikte markeerpen om hem te labellen. Zo vergeet u niet wat voor informatie u op de disc opgeslagen heeft.

Technische informatie van de DVD-R

De DVD-R is een DVD formaat met een opslagruimte van 4,7 Gb of 120 minuten. Naast de meeste voorkomende variant met een diameter van 12 centimeter, bestaan er ook kleinere varianten met een diameter van 8 centimeter die vooral in camcorders worden gebruikt. De schrijfsnelheid is de maximale snelheid waarmee een DVD brander gegevens op een disc schrijven kan. De DVD-R kan verschillende schrijfsnelheden hebben; bijvoorbeeld 4x of 16x. Er bestaan DVD-R en DVD+R schijven, het zijn verschillende beschrijfbare DVD schijven. De technische specificaties zijn echter gelijk aan elkaar. De DVD-R is als eerste ontwikkeld en kwam eerder op de markt. Dit type DVD discs zal daarom ook op de oudere type DVD spelers af te spelen zijn. Dit product is eenmalig te beschrijven met data. Deze data kan vervolgens niet gewist of herschreven worden, hiervoor kunt u een rewritable DVD kopen. De DVD-R is een product met een relatief lage aanschafprijs. Hierdoor kunt u uw gegevens op een voordelige manier verspreiden of uitwisselen met uw familie, collega’s of kennissen.

DVD-R opbergen

DVD-R opbergmogelijkheden zijn goed om over na te denken. DVD schijven zijn zoals elk DVD formaat kras en licht gevoelig en dienen om deze reden goed opgeborgen te worden, zodat het oppervlak niet beschadigd raakt. U zou er toch ook niet aan moeten denken dat uw waardevolle data verloren gaat? Voor elke persoonlijke wens hebben wij producten in de web shop beschikbaar waarmee u de DVD-R kan opbergen zoals een opbergkoffer voor verschillende aantallen, een DVD map of simpelweg DVD doosjes.