• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

DVD-R DL

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in deze producten.


* Verplichte velden

De DVD-R DL is een DVD met een dubbele beschrijfbare laag. Daardoor heeft het vergeleken met een standaard DVD-R een dubbele opslagcapaciteit. Het is aan te raden om de DVD-R DL te kopen wanneer u wilt voorkomen dat uw waardevolle gegevens verloren gaan door bijvoorbeeld een storing. U zult verbaasd zijn hoeveel informatie op een DVD-R DL schijf op te slaan is. Deze schijven met dubbele laag worden veel gebruikt om filmmateriaal op te slaan omdat deze vaak groter is dan de maximale capaciteit van 4,7 Gb. Men kan dezelfde hoeveelheid gegevens in een hogere kwaliteit opslaan of simpelweg een dubbele hoeveelheid gegevens op een DVD-R DL schijf branden.

Technische informatie over de DVD-R DL

De dual layer techniek van de DVD-R DL maakt het mogelijk om informatie op beide kanten van de schijf te branden. Een DVD schijf met een enkele laag kan 4,7 Gb aan gegevens opslaan, een DVD-R DL kan maar liefst 8,5 Gb opslaan of een maximum van 240 minuten aan audiogegevens. De maximale schrijfsnelheid waarmee gegevens op een schijf gebrand kunnen worden met een DVD brander bedraagt voornamelijk 8x met dit product. Ook is het mogelijk om tekst op het labeloppervlak van de schijf te schrijven met een cd/dvd markeerpen, zonder schade aan de inhoud op de schijf toe te brengen.

DVD-R DL opbergen

DVD-R DL en alle andere DVD schijven zijn gevoelig voor licht en krassen. Daarom is het van belang om uw schijven goed en veilig op te bergen om de levensduur zo optimaal mogelijk te houden. Wanneer u niet zoveel DVD-R DL schijven met gegevens in uw bezit heeft, zijn DVD doosjes wellicht voldoende. Deze zijn te verkrijgen voor verschillende aantallen schijven. Beschikt u over een grote hoeveelheid DVD-R DL schijven, kunt u wellicht een DJ Koffer kopen, een DVD map kopen of een DVD koffer kopen. Deze zijn allemaal voor een aantrekkelijke prijs te koop in onze web shop.

DVD-R DL en zijn ontwikkeling

De ontwikkeling van de DVD-R DL kwam al snel op gang nadat de opneembare DVD was geïntroduceerd omdat men er al snel achter kwam dat een opslagcapaciteit van 4,7 Gb of 120 minuten aan audiogegevens niet voldoende zou blijven. Sinds 2004 zijn de DVD-R DL schijven te verkrijgen.