• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

DVD-R Lightscribe

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in deze producten.


* Verplichte velden

De DVD-R Lightscribe is een van de nieuwst ontwikkelde producten onder de DVD soorten. Het onderscheidt zich van de standaard DVD-R door de mogelijkheid om etiketten rechtstreeks op de schijf te branden. U kunt datagegevens, videomateriaal of audiomateriaal op de DVD kopieren en vervolgens de schijf omdraaien in het station om het etiket te branden. Hiervoor dient u wel in het bezit te zijn van een DVD brander die Lightscribe compatible is. Het voordeel van een DVD-R Lightscribe is dat u geen gedoe meer heeft met onhandige cd/dvd markeerpennen die uitdrogen of kleefetiketten die loslaten. U kunt nu op een professionele en eenvoudige manier etiketten op de label laag etsen. Dataopslag met een DVD-R Lightscribe is ideaal wanneer u backups wilt maken om uw waardevolle gegevens niet verloren te laten gaan. U zou de DVD-R Lightscribe kunnen kopen wanneer u de discs met belangrijke datagegevens op een makkelijke manier wilt etiketteren.

Technische informatie over de DVD-R Lightscribe

De coating van de DVD-R Lightscribe bevat een reactieve kleurstof die verandert wanneer het in contact komt met infrarood licht van de laser. Op deze manier wordt een afbeelding of tekst op het labeloppervlak van de DVD-R Lightscribe geëtst. Hiervoor is wel een Lightscribe compatible DVD brander nodig. Dit product heeft een standaard opslagcapaciteit van 4,7 Gb of 120 minuten aan audiogegevens.

DVD-R Lightscribe en zijn eigenschappen

De DVD-R Lightscribe is evenals een standaard DVD-R opgebouwd uit verschillende lagen. Het is een optische schijf met een diameter van 12 centimeter. Naast een beschermlaag, een dikkere transparante laag en een brandbare laag voor opslag van de gegevens bevat het een labeloppervlak waarop een etiket te etsen is. De labels blijven lang goed, mits ze goed opgeborgen worden. De DVD-R Lightscribe schijven zijn zowel op het labeloppervlak als de brandbare laag gevoelig voor licht.

Merken DVD-R Lightscribe

DVD-R Lightscribe is in onze webshop onder verschillende merknamen te verkrijgen. De Verbatim Lightscribe, MediaRange Lightscribe en Platinum Lightscribe kunt u bij ons kopen. De Lightscribe technologie van de DVD-R Lightscribe is uitgevonden door Hewlett Packard. Verschillende producenten hebben tegenwoordig een licentie verkregen om dezelfde technologie te gebruiken. Om deze reden is de lijst met fabrikanten van DVD-R Lightscribe compatible stations en schijven aan het groeien.