• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

DVD-RW

1 artikel(en)

1 artikel(en)

U kunt de DVD-RW kopen wanneer u regelmatig werk wilt opslaan. De DVD-RW is een optische herschrijfbare schijf. Dit product is uitermate geschikt wanneer u op zoek bent naar een duurzaam product, want waarom zou je iets weggooien wat je nog kunt gebruiken? Als u regelmatig backups wilt maken is een DVD-RW hier ideaal voor. U moet er waarschijnlijk ook niet aan denken om werk kwijt te raken door een storing of een defect in uw computer! Aan het hergebruiken van materialen wordt tegenwoordig veel aandacht geschonken. Houdt u wel rekening met de levensduur van een schijf, de DVD-RW is ongeveer 1000 maal te herschrijven met nieuwe data. De betrouwbaarheid van de opgeslagen gegevens zal met regelmatig herschrijven enigszins achteruit gaan. De prijs van DVD-RW producten liggen iets hoger dan de standaard DVD-R schijven, maar het grote voordeel ligt in het rewritable karakter van de schijf.

Technische informatie over de DVD-RW

De DVD-RW is een rewritable DVD en daarmee een herschrijfbare versie van de standaard DVD-R. De opslagcapaciteit bedraagt 4,7 Gb aan data of 120 minuten aan audiogegevens. Tevens kunt u videomateriaal direct vanaf de schijf bewerken omdat de DVD-RW het mogelijk maakt om nieuwe gegevens aan bestaande gegevens toe te voegen zonder alle data eerst te moeten wissen. Zodoende blijft uw werk ook opgeslagen bij een storing of een defect in uw computer en raakt u uw werk niet kwijt.

Opbouw van de DVD-RW

De DVD-RW is een overschrijfbare disc die is opgebouwd uit verschillende lagen. Het labeloppervlak is te etiketteren is met een etiket of beschrijfbaar met een cd/dvd markeer pen. Daaronder bevinden zich de overige lagen: een beschermlaag, een dikkere transparante laag en de laag waar informatie op gebrand kan worden. Door middel van een infrarood laser en spiegeltjes worden kleine putjes in de DVD-RW schijf gebrand waardoor een patroon ontstaat. Dit patroon wordt gezien als de digitale nulletjes en eentjes die als informatie op de schijf gelezen worden. De DVD-RW is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen met verschillende aantallen.

DVD-RW merken

De DVD-RW hebben wij beschikbaar in verschillende merken zodat u als klant keuzevrijheid heeft. U kunt de Verbatim Rewritable kopen, de Platinum Rewritable kopen of de MediaRange Rewritable kopen.