• Op werkdagen vóór 17.00 betaald, vandaag verzonden!
  • Verzendkosten vanaf € 3,99
  • 14 dagen bedenktijd
  • Achteraf betalen in NL
  • 1891 beoordelingen bij Kiyoh

DVD+R Lightscribe

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in deze producten.


* Verplichte velden

De DVD+R Lightscribe onderscheidt zich van de standaard DVD+R doordat het branden van een etiket op de schijf met dit product ook mogelijk is. Naast dat het bedoeld is voor dataopslag kan men door de schijf om te draaien en opnieuw in het station te plaatsen, op een professionele manier een etiket op de label laag branden. Geen gedoe meer met onhandige markeerstiften of vervelende kleefetiketten, maar rechtstreeks unieke en persoonlijke etiketten branden op uw DVD+R Lightscribe schijf. Het voordeel van deze manier van etikeren van uw schijven is dat u verder geen andere apparaten nodig heeft zoals een printer of een markeerstiften die op kunnen raken. De DVD+R Lightscribe is ideaal wanneer u informatie wilt verspreiden of uitwisselen. U zou dit product kunnen kopen wanneer u uw schijven met waardevolle informatie op een makkelijke manier wilt etiketteren.

Technische informatie van de DVD+R Lightscribe

Om de DVD+R Lightscribe te gebruiken heeft u wel een DVD brander nodig die Lightscribe Compatible is. Door middel van de laser wordt een afbeelding of tekst geëtst op de etiketzijde van de schijf. Het oppervlak van de lightscribe schijf heeft een coating met een reactieve kleurstof die veranderd wanneer het infrarood laserlicht absorbeert. De DVD+R Lightscribe schijven hebben een standaard opslagruimte van 4,7Gb en kunnen maximaal 120 minuten aan audiogegevens opslaan.

Eigenschappen van de DVD+R Lightscribe

De DVD+R Lightscribe is net zoals een standaard DVD+R formaat opgebouwd. Het bevat een kleur-polymeer laag waarop door middel van infrarood laserlicht de informatie gebrand wordt. Daarnaast bevat het een beschermlaag, een dikkere transparante laag en een reflecterende laag. Hier boven op ligt dan het labeloppervlak waarop met een geschikte lightscribe compatible DVD brander een label te branden is. De labels blijven lang goed, ook als ze in gewoon daglicht bewaard worden, maar het is aan te raden deze optische media in de donker te bewaren zodat de labels zeker een paar jaar bewaard blijven. Hiervoor kunt u gebruik maken van de verschillende producten om de schijven te bewaren zoals een DVD map, een DVD box of een DVD koffer.

DVD+R Lightscribe en zijn ontwikkeling

De lightscribe technologie is uitgevonden door Hewlett-Packard. Echter, verschillende producenten hebben eveneens licenties verkregen om dezelfde technologie te gebruiken. Daardoor is de lijst met fabrikanten van DVD+R Lightscribe schijven en lightscribe compatibele stations aan het groeien.